Fevzi Hoca

HAKKINDA




Fevzi Hoca


    1958 yılında Trabzon’da doğdum. Ortaokul ve lise öğrenimim boyunca hem okudum hem de el arabası ile köfte balık sattım. Trabzon Lisesi’ni, Giresun Eğitim Yüksek Okulu’nu bitirdim. Gazi Eğitim Fakültesi Eğitim Yöneticiliği ve Denetleyiciliği bölümüne bir süre devam ettim. 2005 yılında da dünyanın en güzel mesleği olan öğretmenlikten emekli oldum. Emeklilik sonrası öğrencilerime ayırdığım zamanın tamamını balıklara, balık yemeklerine ve balık seven müşterilerime ayırmaya çalıştım. Işimi çok seviyorum. Müşterilerimin ağız tadıyla günlük taze balık yiyebilmesi için gayret göstermekten çok büyük bir mutluluk duyuyorum. “Marifet iltifata tabidir.” diye güzel bir söz vardır. Balık lokantalarında insanlardan iltifat işittikçe işime daha çok motive olmakta en iyisini yapmak için çok büyük gayret sarf etmekteyim.

    Balık lokantası işletmecisi olunca doğal olarak balıkla, balık yemekleri ile ilgili sorularla çok sık karşılaşıyorum. Hem sorulan sorulara mantıklı ve güzel cevaplar verebilmek hem de yeni lezzetler keşfedebilmek amacıyla 1844 yılında basılmış ilk “Türkçe yemek kitabı” olan aşçıların sığınağından, 1928 yılında Trabzonlu Hamamizade Ihsan Efendi’nin ” Hamsi name” sine oradan da günümüze kadar yayınlanmış olan balık, balıkçılık, balık yemekleri ile ilgili tüm kaynakları alıp okumaya, onlardan yararlanmaya çalıştım. Kendimi işime o kadar çok kaptırmışım ki beş yıl sonunda benim de “Fevzi Hoca’dan Karadeniz balıkları ve Fevzi Hoca’dan Balıklarımız ve Doğal Tatları” adlı iki kitabım piyasaya çıktı. Ikinci kitabımın çok büyük ilgi görmesi ve sekizinci baskıyı yapması bana tarif edilemeyecek mutluluklar yaşattı.


    Sabah Gazetesi ve Karadeniz bölgesinde yayın yapan taka gazetesinde uzun yıllar mesleğimle ilgili yazılar yazdım.


    Fevzi Hoca’yı bu günlere getiren siz sevgili müşterilerime şahsım ve çalışanlarım adına teşekkür eder, saygı ve sevgilerimi sunarım.


    Fevzi Hoca'dan

    Türkiye’de alanında en çok satılan,dağıtılan, görsel basında en çok konu olan ” Balıklarımız ve Doğal Tatları” Kitabı 8. baskısını yapmıştır.